Optometrie

Optometrisch onderzoek

Het is verstandig om uw ogen regelmatig te controleren. Oogmetingen worden bij Kyckoord altijd door een gekwalificeerde optometrist verricht met behulp van geavanceerde apparatuur.
Er is in de winkel een compleet oogzorgcentrum ontwikkeld om u de beste service te kunnen leveren. Wanneer u van tevoren een afspraak maakt voor een oogmeting kunnen wij de benodigde tijd voor u vrijhouden om u optimaal te adviseren. Als hier vraag naar is, wordt u altijd eerst naar een oogarts doorverwezen om de gezondheid van uw ogen te controleren. Oogzorg staat immers centraal bij ons.

Uw ogen zijn uniek en dat betekent dat ze niet met een standaard oogmeting onderzocht kunnen worden. De opticiens en optometristen van Kyckoord bieden u dan ook op basis van uw wensen of klachten verschillende mogelijkheden. Kortom: oogzorg op maat. Van gratis ogentest tot uitgebreid oogonderzoek.

Het is verstandig om uw ogen regelmatig te laten controleren. Een minieme afwijking kan al hoofdpijn veroorzaken. Verhoogde oogdruk kan op termijn zelfs leiden tot ernstige oogaandoeningen en klachten treden pas in een laat stadium op. Zeker als u boven de veertig bent, is het daarom belangrijk om ook uw oogdruk regelmatig te laten controleren.

De oogmeting start met een bespreking van uw oogheelkundig verleden, eventuele erfelijke factoren en medicijngebruik. Met de computer worden metingen en controles verricht. Kyckoord heeft de kennis en ervaring om met geavanceerde apparatuur te bepalen wat voor u de beste oplossing is.

Voor de gezondheid van uw ogen is de optometrist het eerste aanspreekpunt. De optometrist is makkelijk toegankelijk: u kunt er zonder verwijsbrief naartoe. Hij of zij kan u gericht adviseren of doorverwijzen naar de oogarts.

De optometrist onderzoekt de gezondheid van ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei en nog veel meer. De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan wordt u via uw huisarts doorverwezen.

Maak nu uw vrijblijvende afspraak

Laat uw ogen testen en ontvang vrijblijvend (stijl)advies. Twijfelt u over uw gehoor? Maak dan een afspraak met onze HoorPartners audicien.