Diabetes controle

Diabetes is de grootste veroorzaker van blindheid in Europa. Deze schade aan de ogen kan niet meer worden hersteld. Daarom worden diabetespatiënten geadviseerd om de ogen jaarlijks te laten controleren. Tijdens de behandeling worden niet alleen de gezichtsscherpte, oogdruk en brilsterkte gemeten maar er wordt ook een spleetlamponderzoek gedaan. Tijdens dit onderzoek wordt het netvlies met behulp van een spleetlamp en een vergrootlens beoordeeld.

De diabetes controle duurt ongeveer 20 minuten en wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. De uitkomsten worden opgeslagen en direct gerapporteerd aan de huisarts. Naar aanleiding van de uitkomsten beoordeelt onze optometrist in overleg met uw huisarts of de patiënt naar een oogarts wordt doorverwezen.

Om goede netvliesfoto’s te maken worden de ogen gedruppeld. Door deze druppels blijven de pupillen wijd openstaan en reageren ze niet meer op licht. Aangezien de patiënt ongeveer drie uur lang een minder scherp zicht heeft en de ogen lichtgevoelig zijn wordt autorijden na dit onderzoek afgeraden.

Maak nu uw vrijblijvende afspraak

Laat uw ogen testen en ontvang vrijblijvend (stijl)advies. Twijfelt u over uw gehoor? Maak dan een afspraak met onze HoorPartners audicien.