Dandy’s Eyewear: ‘handmade’ met passie

Het verhaal van het merk Dandy’s Eyewear begint zo’n 35 jaar geleden toen we enkel nog zwart-wit TV keken. We gaan terug naar Italië, 1974.

Destijds werden de ‘occhialari’ leerlingen geleerd om een bril volledig met de hand te maken. Met behulp van oude gereedschappen werden de montuur ontwerpen verfijnd, geretoucheerd en perfect uitgelijnd. Scharniertjes werden met kogel gestraalde klinknagels gemonteerd om de pasvorm te definiëren. Met de schraper werden randjes verwijderd en het polijsten duurde eindeloos om het montuur de best mogelijke glans mee te geven.

Passie, handwerk en liefde voor het vak, maakte Dandy’s een montuur merk met emotie en zeer gewaardeerd door de drager die gevoelig is voor hoge kwaliteit en draagcomfort in het eindproduct.

Het was een enorme klus en als we de verhalen moeten geloven, waren de leerlingen aan het einde van de dag trots op hún product. Want het was meer dan een montuur. Er zat passie en gevoel in, want ieder montuur kreeg een stukje van de leerling mee. Het was passie voor het vak en met ‘zakelijk zijn’ had het niet veel te maken.

In de 35 jaar van het merk Dandy’s is er veel veranderd, maar wat is gebleven is het handwerk, de passie, het gevoel. De komst van nieuwe technologieën en elektronische apparatuur, verlichtten het werk en verhoogden de productiviteit. Het poetsen gebeurt nog steeds met dezelfde gevoeligheid, het ‘strelen van het montuur’ met de schraper en alle onderdelen en materialen worden uitsluitend gemaakt in Italië.

De Dandy’s collectie is geboren uit passie en expertise in meer dan 35 jaar van het werk; het is geboren uit de wil om frames en glazen te maken in een serene en aangename manier.

En wij van Bersselaar Oogzorg zijn er trots op dat we u dit prachtig merk kunnen laten ervaren.

Maak nu uw vrijblijvende afspraak

Laat uw ogen testen en ontvang vrijblijvend (stijl)advies. Twijfelt u over uw gehoor? Maak dan een afspraak met onze HoorPartners audicien.