Harde contactlenzen

De vormstabiele lens staat ook bekend als ‘harde lens’. Maar deze harde contactlenzen zijn al lang niet meer zo hard als dat ze vroeger waren. Hierdoor zijn ze nu makkelijker te dragen en laten ze steeds beter zuurstof door. Wat weer heel gezond is voor uw ogen!

Met een harde contactlens is het scherpste zicht haalbaar. Bij het aanmeten van deze harde lenzen maken we gebruik van een topograaf. Met dit instrument maken we een driedimensionaal beeld van het hoornvlies. Met dit beeld kunnen we de perfect passende harde contactlens laten maken. De nieuwe vormstabiele lenzen zijn perfect op maat gemaakt voor uw ogen. De ideale balans tussen scherp zicht en comfort. De levensduur van deze lenzen zijn, afhankelijk van het materiaal, 1 tot 2 jaar.

Wilt u weten hoe u een vormstabiele lens inzet en uithaalt? Bekijk dan onze instructiefilmpjes.

Kom eens langs of maak een afspraak!

Nieuwsgierig?

Aan de hand van een proefdag en een aansluitende proefweek beoordelen wij samen met u of het dragen van lenzen naar wens is.

Maak nu uw vrijblijvende afspraak

Laat uw ogen testen en ontvang vrijblijvend (stijl)advies. Twijfelt u over uw gehoor? Maak dan een afspraak met onze HoorPartners audicien.