Nachtlenzen

De hele dag scherp zien zonder bril of lenzen: dat kan met nachtlenzen. Nachtlenzen draagt u namelijk als u slaapt.

Nachtlenzen zijn speciale lenzen, die alleen ’s nachts gedragen worden. Tijdens uw slaap corrigeren deze lenzen uw ogen, zonder dat u hier iets van merkt. Uw ogen hoeven namelijk bijna niet aan de nachtlenzen te wennen. De nachtlens drijft op uw traanvocht en heeft geen direct contact met het hoornvlies. Tijdens uw slaap zorgt de vorm van deze lens ervoor dat uw hoornvlies zich aanpast.

Omdat u de lenzen ’s ochtends uit doet, hebben uw ogen overdag volledige rust en zorgt dit voor een heerlijk vrij gevoel. In de gewenningsperiode kunt u na een aantal dagen zonder problemen, en zonder lenzen, overdag scherp zien. Nachtlenzen zijn een prima alternatief voor een laserbehandeling. Een laserbehandeling is voor veel mensen een erg grote stap. De ingreep is niet geheel zonder risico’s en is onomkeerbaar.

Het gebruik van nachtlenzen is echter erg eenvoudig en veilig. Mocht u, om wat voor reden dan ook, willen stoppen met het dragen van nachtlenzen, dan kunt u altijd weer terug stappen naar het dragen van een bril of lenzen. Uw ogen passen zich na een tijdje vanzelf weer aan naar de oorspronkelijke situatie.

De vele voordelen van nachtlenzen. Verreweg de meeste mensen kiezen voor nachtlenzen want zonder bril of lenzen de hele dag scherp zien, is het meest comfortabel.

Nachtlenzen worden met plezier gedragen door:

  • Mensen met droge of gevoelige ogen.
  • Tieners (vanaf de middelbare school).
  • Mensen die veel lezen of computeren of in een ruimte met airco werken.
  • Mensen die last hebben van stofjes achter hun lenzen.
  • Actieve mensen, sporters en in het bijzonder beoefenaars van contactsporten.
  • Mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan.

Nieuwsgierig?

Aan de hand van een proefdag en een aansluitende proefweek beoordelen wij samen met u of het dragen van lenzen naar wens is.

Maak nu uw vrijblijvende afspraak

Laat uw ogen testen en ontvang vrijblijvend (stijl)advies. Twijfelt u over uw gehoor? Maak dan een afspraak met onze HoorPartners audicien.