Macula degeneratie

De macula is een klein gebiedje in het midden van uw netvlies. Uw netvlies bestaat uit staafjes en kegeltjes, die het licht wat binnenkomt omzetten in beelden. Staafjes in uw oog zijn verantwoordelijk voor het registreren van beweging. De kegeltjes nemen contrast en kleuren waar, waardoor zij erg belangrijk zijn voor het zien van details. Op de macula bevinden zich vooral kegeltjes. Met dit deel van ons netvlies zien we dus het scherpst.

Als u last heeft van macula degeneratie sterven deze kegeltjes langzaam af. Hierdoor werkt de macula minder goed en wordt het steeds lastiger om scherp te zien. Omdat de macula in het midden van uw netvlies zit, zal uw centrale zicht afnemen. In het midden van uw zicht kan een grijze vlek ontstaan. Het beeld aan de buitenkant blijft vaak onaangetast. Macula degeneratie kan ontstaan door ziekte of een erfelijke afwijking.

Bij Kyckoord is het mogelijk om je ogen te laten controleren op macula degeneratie door middel van een optometrisch onderzoek. We adviseren je graag!

Maak nu uw vrijblijvende afspraak

Laat uw ogen testen en ontvang vrijblijvend (stijl)advies. Twijfelt u over uw gehoor? Maak dan een afspraak met onze HoorPartners audicien.