Waar kan ik een optometrist vinden?

U vindt optometristen in optiekzaken, optometriepraktijken of contactlenspraktijken. Daarnaast komt u optometristen tegen in ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra. Hier nemen zij vaak taken over die voorheen werden uitgevoerd door oogartsen.

Een optometrist bij u in de buurt vindt u met de Praktijkzoeker.

De optometrist in de optometriepraktijk, optiekzaak of contactlenspraktijk

Deze optometristen zijn makkelijk toegankelijk voor de consument. De consument heeft geen verwijzing nodig om bij hen te komen. Het is vaak wel wenselijk om een afspraak voor een onderzoek te maken, zodat er voldoende tijd genomen kan worden om de ogen te onderzoeken. Zij doen naast het onderzoek naar de gezondheid van de ogen, over het algemeen ook  het aanmeten en controleren van brillen, contactlenzen en prismacorrecties.

De optometrist in het ziekenhuis

Voor de optometrist in het ziekenhuis heeft de consument uiteraard wel een verwijzing nodig. Zij doen in veel ziekenhuizen samen met de oogarts het spreekuur en/of hebben een eigen spreekuur. Dit kunnen spreekuren zijn speciaal voor controles op oogafwijkingen bij diabetespatiënten en controles bij glaucoompatiënten. Maar ook met alle andere oogklachten kunnen patiënten bij de optometrist terecht. De optometrist onderzoekt en beoordeelt de klachten en bepaalt vervolgens of verder onderzoek en/of behandeling door de oogarts nodig is.

De optometrist in de ooglaserkliniek

Deze optometristen voeren het gehele vooronderzoek uit dat vooraf gaat aan ooglaserbehandelingen (refractiechirurgie). Naast het doen van het vooronderzoek begeleiden ze de cliënten in het hele traject en assisteren ze regelmatig bij de behandeling.

De optometrist in Low Vision centra

Deze optometristen meten Low Vision hulpmiddelen aan bij slechtziende patiënten. Ze begeleiden en adviseren de patiënten over loepen, prismakijkers, etc. Zij werken op verschillende locaties als optiekzaken, ziekenhuizen, verzorgingshuizen of komen aan huis.

Praktijkzoeker

Met de Praktijkzoeker op deze website kunt u een adres bij u in de buurt vinden waar een optometrist werkzaam is.

Bron: Opmetrie.nl

Maak nu uw vrijblijvende afspraak

Laat uw ogen testen en ontvang vrijblijvend (stijl)advies. Twijfelt u over uw gehoor? Maak dan een afspraak met onze HoorPartners audicien.